Forskellen på Upodi og en betalingsleverandør?

01 October 2020- 5 min read

Jeg bliver ofte spurgt om Upodi er en PSP (Payment Service Provider).

Det korte svar er: det er det ikke.

Så lad mig i det efterfølgende prøve at skitsere forskellen på en PSP og et Subscription Management og Recurring Billing system som Upodi.

For det første er den helt fundamentale forskel, kerneforretningen og forretningsmodellen.

En PSP er bindeleddet mellem en kunde (customer) og en forretning (merchant). For at kunne betale online for en vare eller service bruger man ofte et betalingskort. For at lette den transaktion benytter man en PSP, som har lavet et betalingsflow du kan inkorporere i din frontend (webshop, app eller lign.). Det er i sin grundessens kerneforretningen.

En PSP får sin indtjening ved at tage et lille ”cut” af hver transaktion. Det varierer fra mellem 0,5% til mere end 2%. Det er i sin grundessens det en PSP gør. Håndterer kredit kort betalinger online. Ingen nævnt ingen glemt. Det er forretningsmodellen.

(Hvis du vil vide mere om betalinger)

En Subscription Management og Recurring Billing platform er med fra vugge til grav på kunderejsen.

Subscription management holder styr på dine produktplaner, dine kunder, dine abonnementer, kunders pause i abonnementer, op- og nedgraderinger, tilkøb, historik og afregning (og meget mere) – et område, der er så bredt, at vi vil forsøge at dække det mere fyldestgørende i en artikel for sig.

Ovenpå disse handlinger, ligger derudover en større mængde data, der analyseres og giver nøgletal på kunderejsen.

Så når forskellige PSP’er tilbyder deres mindre kunder en løsning, der indeholder elementer fra subscription management så skal man være opmærksom på, at når det kommer til understøttelse af forskellige betalingspræferencer (kredit kort, Betalingsservice, FI-kort, iDeal, SEPA, Bank-til-bank, Klarna m.fl.) så er det one-size-fits-all og skal du ud på markeder, hvor online-handel ikke er domineret af gængse credit cards så kan du opleve [abandoned cart syndrome].

Tag ikke fejl. Der findes fantastiske systemer fra PSP’er, som kan hjælpe dig godt og hurtigt i gang med en abonnementsforretning. Og det er ikke alle virksomheder, der har brug for en 100% dedikeret abonnementsplatform som Upodi.

Men det er nu engang dét vi er 100% fokuserede på. Og så har vi et stærkt samarbejde med en perlerække af dygtige PSP’er, som hjælper med den del af kunderejsen, der handler om betaling med kreditkort. Det er nemlig deres spidskompetence og så fokuserer vi på det vi er gode til, nemlig alt det, der ligger uden om selve kortbetalingen.

Så nej, Upodi er ikke en PSP og vores forretningsmodel er ikke baseret på en procentdel af din omsætning. VI har en interesse i at hjælpe dig med at få så mange abonnenter/medlemmer i din forretning og det er det antal vi tager en fixed pris for. I runde tal ca. 1 kr. per abonnent. Det er vores forretningsmodel.

... Men vi kender nogen, som er virkelig dygtige og har et stærkt samarbejde med både QuickPay, Farpay, Paylike og andre dygtige PSP’er.

 

About the Author

Find out more about the author and follow them and social media to stay connected with them

Jakob Soderberg

Jakob Soderberg

Jakob knows a lot about a lot of things. Including (not excluding) fundraising, subscription based business models, IPA's and IPO's plantbased foods and barefoot running.