Introduktionstilbud er en vanskelig ting

14 September 2020- 4 min read

En historie fra det virkelige liv – Tab af omsætning:

Der var engang (og der er fortsat) en dansk virksomhed - nærmere bestemt en kæde af fitnesscentre.

Vores kæde af fitnesscentre, lad os kalde den Fitness X, havde succes. Det gik så godt, at man åbnede nye centre i et hastigt tempo. Omsætning og medlemstal steg hurtigt og dækningsgraden på en abonnent var god.

 

Det var den I hvert fald på nogen af dem...

 

For at hverve nye medlemmer til nye centre havde man et åbningstilbud. Et knaldtilbud på de første 3 måneders træning. Det skulle ikke koste mere en 25 kr. om måneden de første 3 måneder, hvorefter man overgik til den normale abonnementspris.

 

Kunderne elskede det: De tilmeldte sig, blev glade for deres nye fitnesscenter i løbet af disse 3 måneder og var indstillet på at fortsætte deres engagement på trods af den noget højere pris de skulle til at betale for deres fortsatte medlemskab.

 

Men noget gik galt... så galt at Fitness X tabte ellers forventet omsætning.

 

Og hvorfor gjorde de så det?

 

Håndteringen af åbningstilbuddet kunne ikke automatiseres… Fitness X’s software var simpelthen ikke fleksibel nok til at håndtere forskellige prismodeller. Det betød, at opgaven med at konvertere abonnenterne fra 25 kr. månedligt til normal abonnementspris blev en manuel opgave – en manuel opgave, der blev glemt…

 

Det blev først opdaget 4 måneder efter tilbuddet udløb, hvilket betød, at man på samtlige abonnenter I det nye center havde tabt 4 mdr. Omsætning på ens ellers glade medlemmer (på nær de 25 kr. månedligt).

 

Hvordan kunne dette være undgået?

 

Ved at have haft en Subscription Management Software, der kan håndtere et hav af forskellige prismodeller samt konvertere til andre prismodeller indenfor præ-definerede intervaller.

Det har vi hjulpet en del virksomheder med allerede - skal vi hjælpe dig? 

Lets talk

 

About the Author

Find out more about the author and follow them and social media to stay connected with them

Tobias Binau

Tobias Binau

Tobias Binau is the Senior Sales Executive at Upodi, and is located in Copenhagen (most of the time). Since joining Upodi, Tobias passion for the subscription economy has grown and is the motivation base for trying to convert companies to the relationship based business model. Tobias is experienced in sales and customer relations and driven to provide the best customer service and relation.