Manglende evne til taxation - problem med internationalisering

14 May 2020- 4 min read

En historie fra det virkelige liv

Vi har succes - vi internationaliserer!

Men kan vi overhovedet det?

SaaS virksomheder skyder op alle steder og er utroligt populære blandt iværksættere. Man udvikler fed software og så begynder man at sælge adgangen hertil.

Der er heldigvis mange eksempler på SaaS virksomheder, der har haft succes – men der findes også mange eksempler på SaaS virksomheder, som er blevet offer for deres egen succes ved at have begrænset sig i starten af rejsen.

I det her tilfælde har en SaaS virksomhed begrænset sig ift. deres ambitioner om at ekspandere internationalt – og ikke kun på én men på to områder måtte et abonnementsystem agere redningsplanke.

I første omgang kom man i tanke moms. Deres systemer kunne blot opkræve en enkelt momskode, altså dansk moms, måske fordi man indledningsvist havde forventet, at man kun skulle afsætte sin software i Danmark.

... Nu skulle man pludselige sælge sin software i alle mulige andre lande, og så går det jo selvsagt ikke at opkræve 25% moms på alle fakturaer. Man kunne selvfølgelig fakturere alle kundene manuelt hver evig eneste måned, men det er jo ikke særlig sjovt når man har 1000, 5000 eller 10.000 kunder.

Man fik fat i et abonnementsystem, hvor taxation selvfølgelig var et integreret element, der kunne styres lige nøjagtig som man ønskede det.

 
Nu skulle man udover de internationale ramper – og det kom man!

Der blev oprettet gratis 14 dages prøveperioder i et væk. Nu skulle de bare konverteres til betalende kunder.

Det er ”jo” bare at præsentere den potentielle kunde for et betalingsvindue: Indtast Mastercard eller Visa og så vi igang. Det var der bare ikke særlig mange der gjorde.


Hvorfor?


Kundens foretrukne betalingsmidler var ikke understøttede og dermed ikke tilgængelige. Klarna, PayPal, iDEAL, SEPA osv. osv. skulle der altså til for at konvertere de her prøvebrugere til betalende kunder.

[en klassisk og temmelig træls situation som vi har beskrevet yderligere i denne blogpost – forskellige lande har forskellige præferencer for online betaling]

Heldigvis var man i den situation, at man havde valgt et af de få abonnementssystemer, som er uafhængige af betalingsudbydere og integrerer med dem alle.

Nu konverterer vores SaaS virksomhed massevis af udenlandske kunder og deres vækstrejse kan fortsætte.

About the Author

Find out more about the author and follow them and social media to stay connected with them

Tobias Binau

Tobias Binau

Tobias Binau is the Senior Sales Executive at Upodi, and is located in Copenhagen (most of the time). Since joining Upodi, Tobias passion for the subscription economy has grown and is the motivation base for trying to convert companies to the relationship based business model. Tobias is experienced in sales and customer relations and driven to provide the best customer service and relation.