Blog / use case Friday, May 29, 2020

Styrer du forretningen eller er det forretningen der styrer dig?

Tobias Binau

Styrer du forretningen eller er det forretningen der styrer dig?
Når vi taler abonnementer tænker mange på mobil og  internet – og måske Netflix, Spotify og fitness?
Klassiske abonnements ordninger, hvor vi betaler et fast beløb én gang om måneden, og så får leveret en form for vare eller service.

Men sådan er alle abonnementsordninger ikke. Nogle betales årligt, nogle halvårligt og nogen kvartalsvis. Det er heller ikke nødvendigvis det samme beløb, der faktureres hver gang, det kan være dynamisk på baggrund af mange parametre såsom forbrug (hvor mange sange hører man på sin spotify) antal brugere (hvor mange logger på samme spotify konto) eller noget helt tredje.

I det tilfælde jeg vil beskrive nu, blev Upodi kontaktet af en virksomhed, hvor dele af ovenstående var tilfældet – Årlig fakturering og beløb bestemt at antal brugere. HVORDAN skulle de kunne forudse MRR (monthly recurring revenue) ARR (Annual recurring revenue) og brugerudviklingen på kunderne?

Det var umuligt at skabe sig et overblik over virksomhedens nøgletal, og hvis ikke umuligt så ihvertfald utroligt tidskrævende og manuelt.

En anden udfordring var proration af op/nedskrivning af antalbrugere, prorationer kan du læse mere om her

Heldigvis havde Upodi de redskaber, som gjorde at virksomheden kunne få meget bedre styr på deres nøgletal

Upodi’s KPI dashboards er nemlig ligeglade med hvornår og hvor meget du fakturere, du kan få nøgletal baseret på netop dine faktureringsintervaller og aktuelle antal brugere på platformen med dertilhørende prorationer på op/nedskrevet brugerantal.

Nu kan vores kunde se bl.a. se både processed og schedueled income – og som en bonus bliver det hele periodeseret i økonomisystemet.

Det er smart – og nemt!

Did you like this article?

There are more ways to allow us to share our knowledge.

Cardless trial Let's talk!

Fancy a newsletter?

Stay up to date and subscribe to our newsletter to get the latest news.